top of page

Eerste bestemming: Dubai! (wereldreis)


In de volgende blog kunnen jullie meer lezen over ons en onze blog, die ik samen met mijn zus Lieke heb opgericht. Als jullie deze blog lezen zitten Jasper en ik inmiddels al op de eerste bestemming van onze wereldreis: Dubai! Van wat we tot nu toe hebben gezien een indrukwekkende stad! Later meer hierover! Eerst wil ik jullie graag vertellen wat onze plannen ongeveer zijn voor de komende maanden.

Een paar jaar geleden hadden we het er al af en toe over; het maken van een lange reis. Niet na 1 of 2 weken al denken 'over een week zitten we alweer in Nederland', maar echt het gevoel hebben van vrijheid en kunnen gaan en staan waar we willen. Dat zou een mooie ervaring zijn. En nu, na maanden van dromen en voorbereiden is het zover! Ik ga thuis, mijn familie en vrienden echt ontzettend missen. Maar we gaan zoveel mooie ervaringen opdoen, die we de rest van ons leven meenemen. Ik heb me dus voorgenomen om van ieder moment te genieten.

What next?

We hebben afgelopen tijd vaak de vraag gekregen wat we precies gaan doen. Een deel van de wereldreis hebben we vaststaan, maar een deel ook niet. We hebben hier bewust voor gekozen, zodat we wat meer flexibel zijn. Als het ergens heel leuk is kunnen we langer blijven. Zo niet? Dan gaan we verder. Het eerste gedeelte van onze reis ligt wel grotendeels vast. Eerst dus een weekje Dubai, wat wel lekker is na dit drukke jaar, en met name de afgelopen weken;). Na (hopelijk) wat meer uitgerust te zijn vliegen we door naar Kuala Lumpur, waar we vier dagen de tijd hebben om de stad te verkennen.

nspirerende Nederlandse Reisblog

Next stop? Nieuw-Zeeland! Wat hebben we daar zin in! We landen in Auckland, waar we een paar dagen verblijven. Om vervolgens een campervan op te halen op het vliegveld. Deze brengen we voor 5 dollar per dag van Auckland naar Christchurch (zuidereiland). Dit noemen ze 'relocation', een goedkope manier om van A naar B te komen. En het verhuurbedrijf heeft de campervan weer op de juiste plaatsen om vervolgens weer verder te verhuren. Win-Win situatie dus! We hebben hier 6 dagen voor, dus het is even doorrijden. Maar we hebben wel de tijd om wat stopplaatsen op het Noordereiland in te plannen. En er zit een keukentje en een bed in, dus we hebben meteen onderdak voor de eerste week. Hierover later meer!

Ook willen we in NZ meerdere mooie trektochten gaan maken. Dit zullen ook meerdaagse trektochten zijn. Onderweg slapen we in hutten of zetten we ons tentje op. Heel veel zin in! De natuur schijnt ontzettend mooi te zijn en het is nog zomer als we er zijn!

Na NZ vliegen we naar Australië om daar een auto te kopen en voor circa 2,5 á 3 maanden rond te trekken. Welke route we precies gaan afleggen weten we nog niet. Oost, West? Of beide? Daar hebben we de komende tijd mooi even de tijd voor om over na te denken. Na Australië gaan we weer terug naar Azië. Waar we precies heen gaan en wat we gaan doen? Dat is ook voor ons nog een verrassing, haha. Eén ding staat wel al vast, in Vietnam ontmoeten we Lieke en haar vriend Michael om vervolgens 3 weken samen te reizen.

Genoeg plannen dus! We vinden het leuk om jullie via deze blog op de hoogte te houden van onze reis. Hebben jullie bepaalde bestemmingen bezocht die wij gaan bezoeken en hebben jullie tips voor ons? Die zijn altijd welkom! Tot snel:)

#wereldreis #Dubai #VerenigdeArabischeEmiraten #nieuwZeeland #woestijn #road2explore #backpacken #KualaLumpur #stad

bottom of page