top of page

Things to do in Dubai


Ik hoor weleens mensen zeggen dat Dubai nep en decadent is. Wij krijgen vaker de vraag ‘wat kun je daar nu doen?’. Begin 2017 bezochten wij Dubai en wij vonden deze wereldstad erg gaaf! Qua architectuur is het ongelofelijk mooi. We hebben inmiddels veel grote steden gezien en we kunnen zeggen dat Dubai er zeker uitspringt. Indrukwekkend dat de mens zoiets kan bouwen. Je kunt dagen lopen tussen de immense gebouwen, winkelen in de grootste shopping malls ter wereld, de traditionele souks bezoeken in oud Dubai, relaxen op het strand of de woestijn in. Je kunt je er makkelijk een week vermaken. Hier een aantal ‘Things to do’

DE HOOGTE IN! Als je in Dubai bent mag een bezoekje aan de wereldberoemde Burj Khalifa niet ontbreken. Met een hoogte van 828 meter steekt de Burj Khalifa boven de skyline van Dubai uit. Het hoogste gebouw op aarde en daarmee echt een must see. Je koopt een ticket voor het observatiedek ‘at the Top, waarmee je met één van de snelste liften naar de 124e verdieping van de Burj Khalifa wordt gebracht. Vanaf het observatiedek op een hoogte van 452 meter heb je een waanzinnig 360 graden uitzicht over de stad. Je mag zo lang boven blijven als je wilt en kunt daardoor als je rond 17.00 uur boekt genieten van het uitzicht bij daglicht, zonsondergang en in ‘t donker.. Wij gingen zelf overdag, rond 13.00 uur. De kaartjes zijn rond die tijd een stuk goedkoper (circa €30,-), en het uitzicht was nog steeds spectaculair. ‘Tijdens de ‘prime hours’, vanaf 15.00 uur ben je circa €49,- euro kwijt. Boek om teleurstelling te komen op tijd kaartjes via www.tickets.atthetop.ae/atthetop. Vind je het niet erg om meer geld uit te geven, kies dan voor een ticket voor de 148e verdieping (At The Top, Bruj Khalifa SKY), waar je op 555 meter van het uitzicht kunt genieten. Voor een kaartje op deze hoogte ben je rond de €125,- kwijt.

BEZOEK DE DUBAI MALL Combineer de Burj Khalifa met een bezoek aan de Dubai Mall. Het grootste winkelcentrum dat je ooit hebt gezien, ligt naast de Burj Khalifa. 150 restaurants, een enorm bioscoopcomlex, een van de grootste aquaria ter wereld en een overdekt pretpark. 1.200 winkels. Geloof me, verdwalen is mogelijk. Sluit de dag af bij Dubai Lake, gelegen aan de voet van de Burj Khalifa. In de avonduren is hier een fonteinenshow te zien. Dubai Fontain. Met een hoogte van 150 meter is dit de hoogste fonteinenshow ter wereld.

TRADITIONELE SOUKS IN OUD DUBAI Een souk is een traditionele markt. In het oude centrum van Dubai vind je een paar van de bekendste souks, namelijk de Gold Souk en de Spice Souk. Op de Gold Souk vind je veel winkeltjes met veel (gouden) sieraden. Wil je veelgebruikte specerijen en kruiden uit de Oosterse keuken gebruiken? Breng dan en bezoekje aan de Spice Souk. Beiden Souks zijn gelegen in de wijk Deira, vlakbij de Dubai Creek in het oude centrum van de stad. Je komt hier met de metro, vanaf het Al Ras Metro station is het nog een paar minuten lopen naar de souks. Maar het is leuker om een tochtje met een Abra, een traditionele boot, over de Dubai Creek te maken.

MARINA HAVEN EN THE WALK Zodra het donker wordt is het leuk om met de metro af te reizen naar de Marina haven, een enorme kunstmatig aangelegde jachthaven met daaromheen hoge wolkenkrabbers, hotels, winkels en restaurants. De Marina Walk is de boulevard, welke is gelegen om de jachthaven heen. Je vindt hier talloze leuke restaurantjes, met schitterend uitzicht over de jachthaven en de talloze wolkenkrabbers. Na het eten loop je naar de Jumeirah Beach Walk, beter bekend als The Walk. De boulevard bij de Dubai Marina is te herkennen aan de zandkleurige flatgebouwen. ’s Avonds komen hier de locals om gezien te worden met hun Ferrari’s, Lamborghini’s en Bentley’s.

ONTDEK HET EXCLUSIEVE NACHTLEVEN Heb je zin in een feestje en wil je het exclusieve nachtleven van Dubai ontdekken? Rond de Marina Haven zijn verschillende clubs te vinden. Wij kochten tickets voor een feestje in het Media One hotel, Level 42 (ON42). Op deze etage draaien regelmatig bekende DJ’s. Met een fantastisch uitzicht over de stad, een luxe dakterras op Level 43 en een wijntje (waar je wel €12,- voor moet betalen) heb je sowieso een fantastische avond!

RELAXEN OP HET STRAND, MET UITZICHT OP DE BURJ AL ARAB De Burj Al Arab is één van de bekendste gebouwen van Dubai. Het luxueuze hotel, dat gebouwd is op een kunstmatig eilandje in de Perzische Golf, is het enige 7 sterren hotel ter wereld. Ontworpen door architect Tom Wright. Als niet-gast kom je helaas niet voorbij de toegangspoort aan het begin van de brug. Wil je dit indrukwekkende gebouw van binnen bekijken? Boek dan een high tea of lunch bij de Skyview Bar op de 27e verdieping. Je bent dan wel ongeveer €140,- kwijt. Maar in ruil hiervoor heb je prachtig uitzicht over Dubai en kun je het meest luxe hotel ter wereld van binnen bekijken. Tip: relax op het Umm Suqeim Park strand, vlakbij het hotel. Vanaf hier kun je het hotel perfect in zijn geheel fotograferen, met name vlak voor zonsondergang kun je de Burj al Arab schitterend op de foto zetten.

CROSSEN DOOR DE WOESTIJN Dubai is midden in de woestijn gebouwd. Op zo’n kleine drie kwartier rijden van Dubai vind je het Dubai Desert Conservation Reserve. Dit beschermde natuurgebied van ca. 225 km2 bestaat uit hoge zandduinen. Met een jeep en een chauffeur cross je door de zandduinen, wat er niet altijd even zachtjes aan toe gaat! Je kunt de tour afsluiten met een diner in een bedoeïenenkamp. Wij vonden dit iets te opgezet voor de toeristen. Maar de jeepsafari was erg gaaf.

Heb je nog een paar dagen over? Dan kun je je ook nog een dag vermaken in het 42 hectare grote waterpark op het Palm Jumeirah eiland. Of wat dacht je van een dagje skiën op de grootste indoor skibaan ter wereld, gelegen in het winkelcentrum Mall of the Emirates?

BESTE REISTIJD EN HOTELS Wil je ook naar Dubai? Kies er dan voor om in de winter te gaan, met zo’n 25/28 graden is het heerlijk om op het strand te relaxen en niet te heet om door de stad te lopen. In de zomer kun je Dubai beter vermijden, de temperaturen kunnen dan oplopen tot 40/45 graden.

In de oude wijk Deira vind je betaalbare hotels. Deira is een prima locatie om Dubai te ontdekken. De wijk is vlakbij de internationale luchthaven gelegen en met de metro ben je vanuit Deira in zo’n 20 tot 30 minuten in Downtown Dubai. Nog op zoek naar een hotel? Denk dan eens aan het Lavender Hotel, een prima hotel met een zwembad op het dak en gelegen op zo’n kleine 10 minuten lopen van het metrostation Al Rigga. Boek je via dit linkje, dan krijg je €15,- korting;).

En.. spreekt Dubai jou aan?? :)


bottom of page