top of page

Recap wereldreis: maand 3


Inmiddels zijn we op de helft van onze reis. En eerlijk gezegd hebben we het er soms wel over.. Hoe zou het zijn om hier te wonen en te werken? Wat willen we nog allemaal meer van de wereld zien (geloof me: veel!)? En wat als we weer terug zijn in Nederland? 1 ding is zeker, we zijn na deze reis nog lang niet klaar. Maar gelukkig kunnen we nog 3 maanden genieten van Australië en Azië :-).

1. Ultieme vrijheid Zoals jullie in de vorige blog wellicht al hebben gelezen zijn we inmiddels al zo’n maand in het bezit van een hele gave bak, onze Toyota Hilux Surf. Jeetje, wat zullen we die auto gaan missen straks. Het is zelfs in ons opgekomen om hem te verschepen naar Maleisië en via het vasteland terug te rijden naar Europa (blijven dromen haha). Voor de komende tijd is het in ieder geval ons huis. En het blijkt dat we eigenlijk ook niet meer nodig hebben. Ik zou nog makkelijk maanden kunnen reizen op deze manier. Waarom blijven we ook alweer niet langer?

2. Melbourne Begin maart zijn we geland in Melbourne, waar we zo’n 3 weken zijn geweest. Gave stad. En wat een sfeer! Inmiddels hebben we ook Sydney bezocht en zoals sommige misschien wel weten is er altijd al wel een soort van strijd tussen Sydney en Melbourne. Welke stad is leuker? Daar ga ik in ieder geval geen uitspraak over doen. Ze zijn beide heel verschillend. De eerste weken hebben we in hostels geslapen. Blijft toch leuk om te slapen in een dorm. Je ontmoet veel verschillende mensen. De eerste week hadden we echt een heel fijn hostel (het Space hotel). Met alles erop en eraan: een bioscoop, fitnessruimte en een bubbelbad op het dakterras met uitzicht over de skyline van Melbourne. 6 maart was Jasper jarig. Zijn 26e verjaardag hebben we goed gevierd en sinds lange tijd zijn we weer uit eten geweest. In de tweede week in Melbourne zijn we naar A Weekend in the Gardens geweest in de Botanic Gardens. De Australische band Boy&Bear trad ook op, een band waar we echt fan zijn en die we al een aantal keer in Europa hebben gezien. Leuk om ze in hun thuisland te zien. Dat weekend zijn we ook op zoek gegaan naar een auto. In totaal hebben we 4 auto’s gezien en getest. Allemaal 4wd, maar heel verschillend. Zo zat er een Pajero uit 1990 bij maar hebben we ook een Nissan Pathfinder uit 2001 gezien. Niet alle verkopers leken even betrouwbaar. Uiteindelijk was het kiezen tussen de Pathfinder uit 2001 of een Toyota Hilux uit 1993 met rooftoptent. Na een bod te hebben gedaan op de Toyota en nog wat te hebben onderhandeld was de eigenaar akkoord. De volgende dag hebben we een zogenoemde pre-purchase mechanical check laten doen bij een garage. Het kost wel wat, maar dan weet je zeker dat je geen ‘kat in de zak’ koopt. De monteur was enthousiast en vond het een prima wagen. Yes, de koop ging door en we konden meteen wegrijden. En dat na een zoektocht van 4 dagen. Sneller dan gedacht!

3. De start van de roadtrip: Great Ocean Road en The Grampians We zijn meteen Melbourne uitgereden. Op weg naar The Great Ocean Road. Echt ontzettend fijn, die vrijheid. Het enige waar we ons ‘druk’ om hoeven te maken is waar we die nacht slapen en wat we eten. The Great Ocean Road was zeker mooi, maar wel echt toeristisch. Ik denk dat we na Nieuw-Zeeland ook niet meer zo snel onder de indruk zijn.. Na een weekje te hebben doorgebracht bij The Great Ocean Road zijn we verder gereden naar The Grampians. Het zijn hele afstanden in Australië, maar het landschap is zeker wel afwisselend. We vonden The Grampians echt heel mooi! Met de auto hebben we hier de eerste 4wd roads uitgetest. En .. hij is geslaagd hoor ;-). De eerste weken hebben we trouwens al meer dieren bij elkaar gezien dan de maanden in Nieuw-Zeeland. Kangoeroes, papegaaien en koala’s. Laten we het maar niet hebben over die enorme spin op onze auto (serieus, ik heb nog nooit zo’n formaat spin gezien). ‘s Nachts hoor je ook echt vanalles. Niks buiten laten staan, want voordat je het weet zit er een kangoeroe of een wombat aan je spullen te snuffelen.

4. De Grand prix in Melbourne 21 maart zijn we weer terug gereden naar Melbourne, om de Grand Prix van Australië te bezoeken. We hadden tickets voor 4 dagen, dus de donderdag voor de race konden we al het terrein op. Vrijdag en zaterdag waren de vrije trainingen en de kwalificatie. Het circuit is echt mooi gelegen, in het Albert park aan een meer. Met de skyline op de achtergrond. 4 dagen hebben we vanalles gezien en gedaan. Alle dagen waren verschillende races, maar er waren ook vliegtuigshows en er was een Heineken Village waar bijv. Rudimental op zaterdag optrad. Het leek eigenlijk wel een beetje een festival. We hebben veel leuke Nederlanders ontmoet, met wie we s’ avonds ook nog uit zijn geweest. Gaaf weekend! De race zelf was niet zo spannend. Maar Max is als 5e gefinisht, niet slecht!

5. Via de kust naar Sydney De dinsdag na de race hebben we Melbourne na ruim 3 weken verlaten. Op naar Sydney! Onze eerste overnachting was bij familie van een peettante van Jasper, in Gippsland. Ze wonen echt ontzettend mooi, aan een meer. We hebben nog hun kajaks geleend en op het meer gevaren. De volgende ochtend ritsten we de tent open en zagen we de zonsopkomst aan het meer. Zo mooi om op die manier wakker te worden. Via Lakes Entrance zijn we naar Sydney gereden. De route via de kust is echt mooi en afwisselend! Het hoogtepunt was Pebbly Beach, waar we letterlijk lagen te zonnen tussen een familie wilde kangoeroes.

What’s next? Inmiddels hebben we Sydney weer verlaten. We zijn meer dan een week in Sydney en The Blue Mountains geweest. Hierover later meer ;-). Ondanks een paar hele warme dagen in Sydney merken we toch dat het herfst is. Er zitten wat ‘koudere’ dagen tussen met regen. Ik zal niet zeuren.. want ik merk dat iedereen in Nederland al uit zijn dak gaat omdat het 20 daar graden is haha. We rijden in ieder geval richting het tropische gedeelte van Australië. De komende weken staan in ieder geval Byron Bay, Fraser Island en de Whitsundays op de planning. Na de oostkust rijden we via Alice Springs, Uluru en Kings Canyon naar het westen van Australië. Een hele rit, maar tot nu toe gaat alles goed. De auto heeft ons nog niet in de steek gelaten. En we merken ook wel dat een 4wd echt onmisbaar is hier. Op die manier hebben we al heel wat leuke gratis campings gehad, midden in de natuur, die je niet met een 2wd kunt bereiken.

#toyotahilux #4wd #australië #Azië #Maleisië #Melbourne #Pajero #rooftoptent #sydney #boybear #botanicgardens #GreatOceanRoad #TheGrampians #Koala #kangaroe #rudimental #grandprix #Maxverstappen #Gippsland #LakesEntrance #PebblyBeach #Thebluemountains #Uluru #Kingscanyon #AliceSprings #ByronBay #FraserIsland #Whitsundays

bottom of page