top of page

Recap wereldreis: maand 1


We zijn alweer een maand op reis! De tijd vliegt, maar gelukkig hebben we nog een hele tijd voor ons. We hebben al ontzettend mooie dingen gezien en gedaan. Tijd voor een recap, oftewel de highlights van de afgelopen weken. De recaps zullen iets langer zijn dan de andere blogs van Lieke en mij, maar dan weten jullie een beetje wat we tijdens onze wereldreis allemaal meemaken. En natuurlijk vertel ik ook de minder leuke dingen ;).

​1. Dubai Over Dubai kan ik veel vertellen, dit ga ik dan ook nog zeker doen in een volgende blog. De meningen over Dubai zijn verdeeld. Sommigen snappen niet waarom je daarheen zou willen. Misschien hebben ze er een verkeerd beeld van? Wij vonden het namelijk echt een gave en fijne stad! Wist je dat Dubai de meeste wolkenkrabbers ter wereld heeft? En dan sta je ineens op de hoogste ter wereld, de Burj Khalifa. Heel indrukwekkend. We vonden het toch wel jammer om weer weg te gaan na 6 dagen. In Dubai is genoeg te zien en te doen.

​2. Kuala Lumpur Na Dubai vlogen we door naar Kuala Lumpur, Maleisië! Zowel Jasper als ik waren nog nooit in Azië geweest. In Dubai was de temperatuur perfect, zo’n 26/28 graden (niet te heet dus). In Kuala Lumpur was dit toch wel even anders, dit komt door de hoge luchtvochtigheid. Gelukkig niet veel last van gehad, aangezien het hele centrum van Kuala Lumpur ondergronds met elkaar is verbonden. Via de metro en loopgangen. Kuala Lumpur is een fijne en schone stad. Je merkt aan alles dat het best wel verwesterd is. De stad heeft diverse grote shoppingmalls (net zoals in Dubai, maar dan net iets kleiner). Na Dubai en Kuala Lumpur hadden wij dan ook de shoppingmalls wel even gezien haha. Hoogtepunt van Kuala Lumpur? Het eten! Als je ergens lekker kunt eten dan is het in Kuala Lumpur. In de malls zijn grote foodcourts te vinden met allemaal kraampjes waar je heerlijke Aziatische gerechten kunt bestellen. Je eet voor 1,5/2 euro p.p. Hier later meer over!

3. Devonport – Auckland Na nog een lange vliegreis kwamen we aan in Auckland. We hadden een airbnb geboekt in Devonport. Het was een beach cabin (1 min. van het strand). Echt heel leuk! Devonport ligt aan de overkant van het water. Het is een relaxte wijk, met uitzicht op downtown Auckland. 12 minuten met de ferry, en je bent al in het centrum van Auckland. We zouden hier prima kunnen wonen, helaas zijn de huizen rond de 1,5 á 2 miljoen dollar;). Na Kuala Lumpur en Dubai was het sowieso wel even wennen, het is hier namelijk gigantisch duur. Even naar de supermarkt voor een gewone avondmaaltijd? Je bent al snel voor 2 personen rond de 30 euro kwijt. Dat is wel even anders dan Nederland. En laten we het maar niet over een glas bier of lekker wijntje hebben. Maar dit maakt het niet minder leuk. Auckland, gelegen op de heuvels, is een hele leuke stad! De sfeer is heel fijn. En de stad kent hele mooie parken. Hier hadden we zeker nog wat langer kunnen blijven.

nspirerende Nederlandse Reisblog

4. Hobbiton Vast en zeker bekend onder de liefhebbers van The Lord of the Rings en The Hobbit. De tour was behoorlijk prijzig. Mja, voor Jasper een must see. En met de gedachte dat we niet meer zo snel terugkomen in Nieuw-Zeeland, toch besloten om het te gaan doen. Het was zeker de moeite waard (als je de luidruchtige groep Chinezen even wegdenkt). The Shire is gelegen in een heel lief en mooi landschap. En erg lekker.. we sloten af met een biertje in de welbekende Green Dragon.

5. Relocation Dit mag ik ook zeker niet vergeten. De relocation van Auckland naar Christchurch. Hoe werkt het? Je brengt een camper of auto voor niks of weinig geld naar een andere stad. Natuurlijk komen er nog wel kosten bij, zoals brandstof, cleaning fee, verzekering enzovoort. Maar het blijft een goedkope manier om van A naar B te komen. Een aanrader dus! Wij hebben 6 dagen de tijd gehad om een camper van Auckland naar Christchurch te brengen (van het Noorder- naar het Zuidereiland). We waren dus redelijk kort op het Noordereiland en dat vereiste een strakke en goede planning. Maar uiteindelijk hebben we gezien wat we wilden zien.

6. Tongariro Crossing Ook weer voor de kenners van The Lord of the Rings. Mount Doom? Dat is dus bij deze Crossing opgenomen. De Tongariro Crossing is een daytrack (19,4 km) en tot nu toe een van onze hoogtepunten. Het was een behoorlijk pittige klim naar boven, maar zeker de moeite waard als je eenmaal boven bent en uitzicht hebt op de vulkaan en de helderblauwe meren. Ontzettend mooi!

7. Rotorua Bij Rotorua ligt een geothermisch gebied, met diverse parken die je kunt bezoeken. Je moet wel een beetje tegen een putlucht kunnen, want door de zwavel heb je te maken met ontzettende stank. 's Ochtends hebben we het park Waimangu bezocht en ’s middags Waiotapu. Beide mooie parken. Erg bijzonder: die kokende, dampende poelen en meren met verschillende kleuren groen, blauw en oranje.

8. Wellington met Nicola en Logan Nicola en Logan zijn familie van de peettante van Jasper en wonen in Wellington. Een paar jaar geleden zijn ze mee geweest op wintersport, dus het was leuk om ze nu weer een bezoekje te brengen. Helaas hadden we maar 1 middag en avond in Wellington, de volgende dag moesten we namelijk met de camper op de ferry naar het Zuidereiland. Maar het was ideaal, wie kent de stad namelijk beter dan echte locals? Nicola en Logan hebben ons de stad laten zien en ’s avonds zijn we uit geweest (mag jij een gokje wagen hoeveel een biertje hier kost...).

9. On the road Tot nu toe hebben we twee relocations gehad. We hebben een campervan van Auckland naar Christchurch weggebracht en een auto van Christchurch naar Queenstown. Hele afstanden, maar het is ontzettend mooi om door Nieuw Zeeland te rijden. Van de sprookjesachtige groene heuvels vol met schapen tot felblauwe meren met sneeuwbedekte bergtoppen op de achtergrond. De landschappen zijn afwisselend! Met een eigen vervoersmiddel heb je toch de meeste vrijheid en kun je op de mooiste plaatsen stoppen om even pauze te houden.

10. Queenstown Op dit moment zijn we al vijf dagen in Queenstown. Een leuk en gezellig stadje, met veel backpackers. Queenstown is erg mooi gelegen, tussen de bergen en aan het meer. Voor veel backpackers en vakantiegangers een ideale uitvalsbasis voor diverse trektochten hier in de omgeving. Niet echt goed voor de portemonnee, maar je hebt hier de gezelligste barretjes en pubs!

11. Meerdaagse trektocht: Greenstone and Caples track Op dit moment zijn we net weer terug in Queenstown van een vierdaagse trektocht. We wilden eigenlijk de Routeburn track doen, maar deze was al volgeboekt. Tip: boek ruim van tevoren de hutten en/of campings als je deze tocht wilt doen! Wij hebben uiteindelijk gekozen voor The Greenstone and Caples track. 3 nachten, 4 dagen. Heel mooi! Maar toch ook wel ontzettend zwaar. Het was af en toe echt afzien met de zware tassen. Daarnaast regent het best veel hier, waardoor we geen 5 minuten met droge schoenen hebben gelopen. De eerste twee nachten hebben we wild gekampeerd. Leuke (en voor mij een spannende) ervaring! De derde nacht toch besloten, vanwege de kou, om in een hut te slapen. Lekker warm, maar aangezien er twee mensen besloten om 's nachts een duet te gaan snurken, toch achteraf beter de tent op kunnen zetten.

12. Wat valt ‘tegen’.. Ondanks dat we veel beslissingen moeten maken en niet echt een planning hebben, hebben we tot nu toe weinig verkeerde keuzes gemaakt. Gelukkig! Maar natuurlijk zijn er altijd wat dingen die tegenvallen of niet meezitten, dat hoort erbij.. Het eerste echte stressmoment was op het vliegveld van Kuala Lumpur. We wilden inchecken voor onze vlucht naar Auckland. Wat bleek? We moesten retourtickets hebben als bewijs dat we weer uit Nieuw-Zeeland gingen. Snel tickets gekocht, terwijl we eigenlijk nog geen idee hadden wanneer we naar Australië willen gaan. Een screenshot vanaf de telefoon was niet genoeg, maar een printer was natuurlijk weer moeilijk te vinden en we hadden nog maar een paar minuten voordat de incheckbalie zou sluiten. Na veel rennen en het hele vliegveld van KL te hebben gezien, konden we nog net op tijd boarden: 2 minuten voordat de gate sloot.. Nieuw-Zeeland is ontzettend mooi! De natuur is prachtig en de kiwi’s (locals) zijn heel aardig. Toch een paar “tegenvallers”, waar we helaas weinig invloed op hebben.. Ten eerste: de prijzen. We wisten het natuurlijk wel al van tevoren; Nieuw-Zeeland is duur. Maar zelfs voor een transfer naar een wandeling betaal je ontzettend veel. Gelukkig is, van horen zeggen, Australië iets goedkoper. Daarnaast is het nu zomer hier in Nieuw-Zeeland. Nou ja, zomer? Net als in Nederland slaat het weer hier snel om en hebben we tot nu toe best veel regen gehad. Volgens de kiwi’s een abnormaal slechte zomer.. En dan last but not least, zandvliegjes. Hier in Queenstown heb je ze gelukkig niet, maar zodra je de natuur ingaat is het mis. Hordes met zandvliegjes die op je afstormen. Tijdens de trektocht zijn we dan ook helemaal lek geprikt, ondanks de Deet die we continu gebruiken. En de jeuk is verschrikkelijk. Nog erger dan muggen. Tsjah, die zandvliegjes zullen we zeker niet missen;). 13. What's next? 4 maart vliegen we naar Melbourne waar we een auto willen kopen, om vervolgens circa 3 maanden rond te reizen door Australië. We verwachten even in Melbourne zijn; een auto kopen kan namelijk wat tijd kosten. Niet erg, want het schijnt een leuke stad te zijn! En niet te vergeten… we gaan naar de Formule 1 in Melbourne. Mooi vooruitzicht! Maar voor nu.. eerst nog ruim 4 weken geniet van nog meer Nieuw-Zeeland. Tot snel!

#KualaLumpur #Dubai #wellington #greenstonecaplestrack #queenstown #christchurch #auckland #campervan #noordereiland #zuidereiland #Rotorua #TongariroCrossing #lordoftherings #Shire #MountDoom #Relocation #hobbiton #Greendragon #Hobbit

bottom of page