top of page

Korcula, pareltje aan de Adriatische kust


Helderblauw water, een bijna tropisch klimaat, verborgen baaitjes, lekkere wijnen en een rijke geschiedenis. Op het eiland Korcula, de geboorteplaats van Marco Polo, vind je het allemaal. Eén van de grotere eilanden aan de Adriatische kust waar (nog) geen massatoerisme is.

Korcula stond al een tijdje op ons lijstje. Het eiland heeft veel te bieden en is nog niet zo toeristisch. Afgelopen zomer, tijdens onze roadtrip door de Balkan, kregen we de kans om Korcula te bezoeken. Zodra we de stadsmuren van Dubrovnik binnen wandelden werden we overspoeld door mensen die ons boottochten aanboden naar diverse eilanden. Met 40 toeristen op een boot, naar enkele eilanden varen, wat eten, rondlopen en weer verder. Nee, wij gaan liever zelf op pad, zodat we meer vrijheid hebben. Daarnaast raadde ze ons ook nog af om naar Korcula te gaan. Vanaf Dubrovnik is het namelijk enkele uren varen, en dat is ‘zonde’ van de tijd, zo zeiden ze.

Eenmaal terug in het appartement even gegoogeld. Het is ongeveer zo’n twee uur rijden naar het schiereiland Orebic, vanuit daar kun je met de ferry (20 minuten) naar Korcula. We zijn naar Orebic gereden, hebben daar een ticket gekocht en zijn naar Korcula gevaren. Geloof me, één van de tips om geld te besparen op en voor je reis, regel zoveel mogelijk zelf!

Bosbranden In de periode dat wij er waren werd Kroatië geteisterd door bosbranden. Ook Korcula werd getroffen. Op de dag dat wij er waren hebben we verschillende bosbranden gezien. Heftig om te zien! Onvoorstelbaar hoe snel het vuur zich verspreidt en de natuur wordt verwoest.

Relaxen Wij houden van actieve vakanties, maar tussendoor af en toe relaxen is ook belangrijk. Een dagje Korcula was daarvoor ideaal! We hebben zo’n zeven uur rondgereden en gewandeld op het eiland. Tussendoor lekker gesnorkeld in de mooie helderblauwe baaitjes, op een terrasje in het havenstadje Vela Luka een koud biertje gedronken en de dag afgesloten in het historische Korculatown (ook wel klein Dubrovnik genoemd).

Zo zag onze dag eruit:

#korcula #road2explore #adriatischekust #marcopolo #dubrovnik #Kroatië #bosbranden #VelaLuka #Helderblauw #Orebic

bottom of page