top of page

Natuurwonder Antelope Canyon


Je kent ze vast wel. De ‘standaard’ oranje/bruin kleurige rotsformaties op je computerscherm of smartphone. Een veel geziene screensaver en wallpaper, de Antelope Canyon. Je denkt vast ‘daar kom ik toch nooit’. Maar niets is minder waar, dit unieke natuurwonder is namelijk goed bereikbaar voor toeristen.

Wanneer je een roadtrip door West-Amerika maakt en in de buurt van het plaatsje Page komt mag je een tour door de Antelope Canyon echt niet missen! De canyon, gelegen op land van de Navajo - indianen, kun je alleen bezoeken onder begeleiding van een gids. Ga je in het hoogseizoen, dan is het aan te raden om de tour van tevoren online te boeken. Er zijn verschillende opties mogelijk. Zo zijn er de ‘gewone’ tours, maar er zijn ook speciale fotografietours.

Kleurenwonder Daar staan we dan. Na een hobbelige rit van ongeveer een kwartier in een jeep, met achter het stuur de gids, een Navajo indiaan, staan we voor de smalle ingang van de 140 meter lange Upper canyon. Wat een ervaring. Het is erg bijzonder om door de 40 meter hoge kloof te lopen. De oranje en bruine kleuren in verschillende tinten en de vormen maken het dat ieder hoekje en plekje van de kloof weer anders is.

Upper versus Lower De Antelope canyon bestaat uit een Upper en een Lower canyon. Ga ik nog een keer terug naar Page, dan kies ik voor de Lower canyon. Moeilijker begaanbaar, maar dit maakt het wel avontuurlijk. De structuur van de wanden zijn bij de Lower canyon gevarieerder dan bij de Upper. Terwijl het lichtinval, naar horen zeggen, weer mooier is in de Upper Canyon. Een voordeel is dat een tour door de Lower canyon minder druk is.

Fotograferen als een prof Met een spiegelreflexcamera kun je de mooiste foto’s maken in de Antelope canyon. Maar ook met een goede compact camera kun je mooie foto’s schieten. Tijdens een fotografietour wordt er extra aandacht besteedt aan het maken van foto’s in de canyon. Tip: Stel je camera in op een langere sluitertijd en gebruik een statief.

Zelf hadden wij een gewone tour geboekt, wij vonden de fotografietours net iets te prijzig. Dit hoeft trouwens niets af te doen aan de foto’s, zoals je ziet;). Onze enthousiaste Navajo gids wist veel van fotografie en legde uit welke instellingen we het beste konden gebruiken.

Flash flood Het is wel hopen op mooi weer als je de canyon bezoekt. Wanneer het veel regent is er kans op een ‘flash food’’, een enorme water- en modderstroom die plotseling ontstaat na een flinke bui. In 1997 zijn er elf mensen omgekomen tijdens een flash flood in de Lower canyon. Lange tijd is de Lower canyon hierdoor gesloten geweest voor toeristen. De veiligheidsregels zijn na deze tragedie strenger geworden.

Ben jij ook ooit in de Antelope Canyon geweest? We zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen!

Prijs: een normale tour boek je voor 48 dollar p.p. Voor een fotografietour moet je iets meer neerleggen, zo’n 85 dollar Duur tour: 1,5 uur Beste tijd: Rond 12.00/13.00 uur ’s middags. De zon staat dan recht op de kloof. Dit zorgt voor het mooiste lichtinval en dus ook de mooiste foto’s. Boeken op: www.antelopeslotcanyon.com of www.navajotours.com

Tip: Huur na de tour een motorbootje en vaar over het prachtige Lake Powell. Rij vervolgens naar HorseShoe Bend voor een indrukwekkende zonsondergang en sluit je dag af met heerlijke tapas in de Blue Wine Bar. Een perfecte dag in Page!

#road2explore #westamerika #antelopecanyon #Navajo #indianen #canyon #Natuurwonder #Fotografie #spiegelreflexcamera #fotografietour #flashflood

bottom of page