top of page

De charmes van New Orleans


Velen zullen bij New Orleans nog wel denken aan Orkaan Katrina, die in 2005 flink toesloeg en New Orleans hard trof. Net als Nederland ligt New Orleans onder de zeespiegel. Dit had toentertijd het gevolg dat de gehele stad onder water stond. 10 jaar later is hier nauwelijks meer iets van te zien…

New Orleans is de bakermat van jazz, gospel, Mardi Grass en de Franse en Spaanse keuken. Een lichte verademing na bijna alleen maar fast food, gefrituurde kip en steaks. Wat een sfeer heeft deze stad! Met name de bekende French Quarter met haar prachtige typerende architectuur, straatartiesten, in elke bar live muziek en fijne restaurantjes.

Overdag keken we onze ogen uit in de French Quarter. De oudste wijk van New Orleans voerde ons langs oude gebouwen met prachtige balkons en verschillende locaties waar bekende films(scenes) zijn opgenomen. Ook konden we het niet laten om een stukje krokodillenvlees te proeven. Dat kan ook niet anders met de talloze restaurantmedewerkers die je veel aanbieden.

’s Avonds maakten we een klein beetje de sfeer mee van het nachtleven, zoals het met Mardi Grass zou zijn. De bekende kralen kwamen tevoorschijn en de barretjes met live muziek zorgden voor een onvergetelijke avond. Wijk alleen niet teveel af van de grote straat.. in New Orleans is veel kleine criminaliteit aanwezig, zoals zakkenrollers.

Heb je wat meer tijd om in de staat Louisiana door te brengen? Ga dan ook naar het prachtige moerasgebied en neem een “swamp-tour” door dit onaangeroerde oude landschap. Een tip: schrik niet van de aanstormende wilde zwijnen en hou je handen binnenboord :-). Met een beetje geluk zie je ook een alligator!

Sfeerimpressie:

#NewOrleans #amerika #louisiana #travel #mardigrass #Katrina #orkaan #frenchquarter #jazz #swamp #sraatartiesten #alligator

bottom of page